Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/7/d/bsmj.se/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497 TrainController – Berry's MJ

Home » N Skala » TrainController

Hela banan är datorstyrd. Många tycker att det är tråkigt och att det inte är riktig MJ när tågen kan köra själv. Jag menar att det är tvärtom! Då jag har en hyfsat stor bana så kan jag omöjligt köra på alla spåren samtidigt. Om jag håller på och rangerar så står persontågen stilla. Det är ju trots allt så att jag är man och kan endast göra en sak åt gången. Det är här som datorstyrningen blir så perfekt. Samtliga persontåg låter jag datorn kontrollera som standard. Självklart kan jag gå in och köra en linje själv om jag önskar. Min son på 4 år brukar vilja göra detta. Så med realistisk trafik på banan så kan jag koncentrera mig på godshanteringen och rangeringen. Avgång och ankomst av godstågen låter jag oftast datorn själv sköta. Precis som om det vore på riktigt. Om jag rangerar så hoppar jag (antagligen i alla fall) inte in och kör hela godståget till nästa stad. Det gör någon annan.

Programvaran för datorstyrningen är TrainController Gold. Utöver den så har jag även TrainProgrammer och SmartHand+, inkl en klassisk kontroller.

Jag kommer att försöka fylla på med trix och tips, samt detaljerade beskrivningar hur man t.ex kalibrerar hastigheten på tågen. Men fram tills jag har gjort det så får ni nöja er med min layoute i TrainController.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*