Home » » Byggt om halva banan

Byggt om halva banan

Det har verkligen varit länge sedan jag gjorde en uppdatering här på min blogg. Men det är inte samma sak som att det inte har hänt något på min modelljärnväg, utan snarare tvärtom. Man kan summera det som har hänt lite som ”ett steg tillbaka och två fram”. Under november månads så fick jag alla spår på plats, alla växlar var inkopplade och att var uppe och fungerade. Problemet var att jag var väldigt nöjd med halva banan, men väldigt missnöjd med andra halvan. Det var helt enkelt inte roligt att köra på den halvan. Det fanns inget kul att bygga och det kändes tråkigt att titta på den och planera framåt. Så efter ett par veckors funderingar så bestämde jag mig för att riva halva banan och börja om från början. Sagt och gjort, jag började att ta bort alla spår, elledningar, växeldekoders, blocksensorers mm. När jag hade ett ”rent” bord, så började jag med att sänka det med 7 cm för att få en bättre höjdskillnad på banan. Allt för att det inte skulle kännas platt och tråkigt.

För att göra en lång historia kort så har jag nu gjort om halva banan. Men jag är mycket längre nu än jag var innan jag började riva upp allt. Och jag är otroligt glad över att jag tog beslutet att ändra banan. Jag ångrar inget!

Den nya spårplanen har ändrats från två stationer till tre. Den dolda bangården och stationen ovan på den finns kvar. Den stora stationen, inklusive hamnen och container terminalen har ersatts av ett berg och två mindre stationer. Jag har också fått in lite broar efter min sons stora önskemål.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*