Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/7/d/bsmj.se/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497 Börjat med landskapet – Berry's MJ

Home » » Börjat med landskapet

Börjat med landskapet

20160329-_MG_0864Under de senaste veckorna har jag inte fått lika mycket gjort på modelljärnvägen som jag hade hoppats på. Våren har kommit och med den alla allergier. Så produktiviteten har varit ganska så låg. Jag tog också ett beslut att inte fortsätta att lägga spåren för hamnområdet utan istället så har jag fokuserat på landskapet mellan de två stationerna. Ganska tråkigt med stora öppningar mellan spåren. Och jag och min son kan ändå köra tåg mellan dålda bangården och de två stationerna så mer spår skulle ”bara” ge oss mer av samma sak.

Jag började med landskapet på samma sätt som jag alltid gör. Rosa cellplast! Jag både älskar och hatar det materialet. Du kan använda det för I princip alla delar av ditt landskap. Enkelt att fästa med vanligt trälim och väldigt enkelt att ändra på formen om du inte blev nöjd med en viss del av landskapet. Men det är också jobbigt att skära enkelt. Jag använder mig av en vanlig mattkniv samt ett specialverktyg från Proxxon. Beroende på verktyg så blir det en hel del små bitar av cellplast och med hjälp av statisk elektrisitet fazstnar precis överallt! Mitt arbetsbord har nu kommit till punkten då det är helt oanvändbart att arbeta på. Jag måste lägga ner seriös tid på att städa när jag är klar med formgivningen av landskapet.

Jag hade plannerat att använda Fallers bilsystem mellan de två städerna. Men pga en missberäkning med svängradierna så finns det ingen plats för bilarna att vända i en änden. Så jag får tyvär skrota den iden och anlägga vanliga vägar mellan städerna. Lite trist men det gör arbetet lite enklare. Dock förtfarande irriterad över det!

Den största delen av landskapet är nu klart. Det saknas en liten del där jag måste lägga cellplasten innan jag går vidare till nästa del av landskapsbyggandet. Jag hoppas att jag blir klar med det under veckan som kommer.

Det finns två saker till som jag har hunnit med. Först och främst så har jag bytat ut mina feedback moduler frå¨n LDT’s till mina egna. Så jag håller nu på att sälja mina LDT feedback moduler på Tradera då de är helt funktionella. Om du behöver feedback moduler och inte vill bygga egna så har jag fem fungerande som jag vill sälja.Den andra saken som jag har gjort är att testa en avkopplare från Uhlenbrock. Jag är inte helt nöjd än, men med lite trimmning så är min förhoppning att jag kan få dem så driftsäkra som jag önskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*