Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/6/7/d/bsmj.se/httpd.www/wp-content/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497 Växeldekoder för 12 växlar – Berry's MJ

Home » Elektronik » Växeldekoder för 12 växlar

Min förra bana använde Fleischmanns växlar genomgående. Till den banan byggde jag mina första växeldekodrar. Standard 160×100 mm kretskort, alla komponenter hålmonterade och varje kort styr 12 växlar. Totalt hade jag 8 kort aktiva på banan och de fungerar utmärkt. Då jag inte använder dessa kort längre så har jag inte uppdatera programvara på länge, med sist jag använde dem så fungerade allt utmärkt.

USB porten som finns på korten har ingen användning, så den behöver ni inte löda fast. Det var för framtida utbyggnader och styrningar. Av samma anledning så går det inte att sätta adressen på traditionellt sätt, utan ni får välja rätt image när ni programmerar PIC’en.

Jag har inte skapat några imager för PIC’en på länge. Om det är någon som är sugen på att bygga och använda denna växeldekoder, skicka mig ett meddelande eller skriv en kommentar till denna artikel så skall jag kompilera den och lägga upp här för enkel åtkomst.

 

växeldekoder x12
Kretskortlayout från FreePCB

 

 

One Response so far.

  1. John skriver:

    Hi, will this work with Peco coils ?
    I recently built a DCC_Gen ( see Paco Canada) with S88 and want to build/replace my DCC turnout decoders with S88 turnout coil decoders, will this give me position feedback and a separate power source for the coils ?
    Do you have a schematic ? What pic is used ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*