Home » » Servos, kablar och elektronik

Servos, kablar och elektronik

20160214-_MG_0801

Som en del av er förstår, så har jag under sista tiden arbetat med den mindre stationen. Under den senaste veckan så har jag fokuserat på all elektronik som behövs för spåren till den stations. Jag började med att tillverka hållare för servon i min verkstad. Totalt 12 hållare blev det. Egentligen behöver jag bara 11 för denna stationen, men jag gjorde en extra då det kommer att behövas mätas en del när jag skall påbörja rangerbangården som är nästa steg på banan. När servos och hållare var klara så monterades dessa på undersidan under växlarna, samt kontrollera  positionerna. Ett arbete som kräver mycket noggrannhet.

Att få dem på plats är ju en sak, att koppla in alla kablar är en helt annan. Och tro mig, det är ganska mycket kablar som skall kopplas trots att det är en så lite station. Självklart så är servon kopplade till servo daughter board, men även feedback kopplingar för växlarnas position, samt kraft till hjärtstyckena i växlarna behövs.

Samtliga block behöver bli anslutna till block sensorns, och för denna stationen så är det 13 block än så länge. Dock har jag inte räknat med vändskiva, lokstall, uppställningsspår för loken mm. Så jag misstänker att ett kort med detektorer för 16 block inte kommer att räcka. Så det blir väl till att göra ytterligare kort. Ingen större fara då de är ganska billiga att göra.

Tyvärr blev jag inte klar med elektroniken. Kablarna för feedback av växelpositioner är inte inkopplade, och det saknas en hel del av strömkablarna till feedback modulerna, strömkablar upp från de andra borden mm. Så det kommer nog ta ett par dagar till innan de första tågen börjar rulla in på stationen. Men jag längtar verkligen efter att de skall det nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*